Borba protiv raka dojke: Nađi vreme, ne gubi život!

Udruženje pacijenata  obolelih i lečenih od karcinoma dojke „ Budimo zajedno“ danas u novom Merkatoru zajedno sa lekarima , poznatim ličnostima i plesnim studijom Beodens  pozvalo  građane da  podrže važnost skrininga i redovnih pregleda u borbi protiv ove teške bolesti. Akciji su se, između ostalih, priključile glumice Gorica Popović, Danica Maksimović, pevačica Ana Štajdohar, TV voditeljka Sanja Lubardić, mnogi lekari i aktivisti Udruženja.

 Jasmina Lukić, predsednik Udruženja „ Budimo zajedno“ istakla je da je u Srbiji  povećan broj žena sa kasno otkrivenim rakom dojke a da se samo kod oko 23% rak dojke otkrije u ranoj fazi. Ona je napomenula  da je od velike važnosti se karcinom dojke otkrije i leči na vreme, kako bi se postiglo smanjenje smrtnosti. Takođe je navela  da će se uvođenjem novih terapija omogućiti bolje lečenje i time poboljšanje kvaliteta života  obolelih od raka dojke.

 Lukić je istakla da se broj članica u Udruženju stalno povećava i  ukazala  na činjenicu da  je Srbija na drugom mestu po smrtnosti od karcinoma dojke, a na 23. mestu po broju obolelih pacijenata.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here