Med dati detetu već kada napuni godinu dana

Med

Najbolje je početi sa bagremovim. Deca koja ga redovno uzimaju su zdravija i vitalnija, dobro napreduju i otporna su na infekcije.

Za dobro zdravlje, raspoloženje, elan i negu kože, med i pčelinji proizvodi predstavljaju pravi izbor. Med jača imuni sistem i poseduje antimikrobna, antimikotična, antioksidativna, antianemična i antisklerotična svojstva. Utiče na formiranje crvenih i belih krvnih zrnaca. Detetu je dobro dati med već kada napuni godinu dana. Najbolje je početi sa bagremovim. Deca koja ga redovno uzimaju su zdravija i vitalnija, dobro napreduju i otporna su na infekcije. Takođe, med ne oštećuje zube već čuva kalcijum i sprečava karijes. Za odrasle je med podjednako važan jer daje energiju, krepi organizam, popravlja koncentraciju i pamćenje. Kod osoba koje se bave fizičkim, ali i umnim radom, povećava izdržljivost, reguliše rad srca i krvotoka. Sportistima uvećava mišićnu masu i omogućava vrhunske rezultate…

U trećoj životnoj dobi med je takođe važan jer dovodi do intenzivne razmene materija u srcu, mozgu i jetri. Uz primenu opštih mera, dijete i mirovanja, jetra se veoma brzo regeneriše, što su pokazali rezultati lečenih pacijenata. Kao pomoćna lekovita sredstva uspešni su i u lečenju stresa, anksioznosti, depresije, nesanice, ali i lakših oblika psorijaze.
Za lečenje malokrvnosti preporučuje se livadski med, bogat vitaminom B12, mineralima, a posebno gvožđem i bakrom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here