Šargarepa dobra za kožu i creva

Šargarepa sadrži i fitonutrijent koji se zove falkarinol, a koji pospešuje zdravlje debelog creva i sprečava nastanak raka.

Pored toga što je zdrava, šargarepa je ukusan dodatak svim jelima, a čorbice, supe i gulaši su bez nje jednostavno nezamislivi. Šargarepa je na prvom mestu bogata beta karotenom veoma moćnim antioksidantom koji, se u organizmu pretvara u vitamin A koji održava zdravlje i lepotu kože. Kad je u pitanju dobra probava, šargarepa ima veliki uticaj jer sprečava sprečitava pojavu gastritisa. Šargarepa sadrži i fitonutrijent koji se zove falkarinol, a koji pospešuje zdravlje debelog creva i sprečava nastanak raka.

Ovo sjajno povrće je veoma dobro i za regulaciju šećera u krvi jer sadrži karotenoide.

Kad je u pitanju zdravlje srca i krvnih sudova i tu nam šargarepa može pomoći, jer ima mogućnost da poveća dobar, a snizi loš holesterol i na taj način preventivno deluje na stvaranje ugrušaka i zdravlje srca.

Kao prva pomoć kod posekotina i ogrebotina mogu vam poslužiti oblozi od narendane šargarepe. I na kraju, preporučujemo vam da što više jedete šargarepu zbog njenog uticaja na zdravlje očiju, kose, noktiju jer ona potpomaže detoksikaciju organizma i obnavljanje ćelija.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here